pasta tarifi malzemeleri
- 250 gram margarin
- 2 su bardağı ılık su
- 1 poşet yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı sarısına
- 1 su bardağı ılık süt
yukarı;
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
içeri
- 1 kase çedar peyniri
Pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle maya ve ılık suyu bir karıştırma kabına alıp mayanın aktifleşmesini bekliyoruz, sabırla margarin, süt ve diğer malzemeleri teker teker ekleyip güzel bir yumuşak hamur elde ediyoruz, 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra biraz beze alıp içine kaşar peyniri veya başka bir ürün koyup tam yuvarlak hale getiriyoruz yuvarlak olması önemli yoksa şekli bozulur.
- Her birini yaptıktan sonra kalanları tepside 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz, üzerini kapatıyoruz ve üzerine yumurta sarısını koyuyoruz.
- 180 derecede baş aşağı pişirdim pişiriyorum sıcak sıcak yiyoruz
Fotoğraflı pasta tarifi
Pastane Pastanesi’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]