Hanım Göbeği ve Kraliçe Parmakları – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Denizden ilk kaçışımızı geçen Pazar günü yaptık, yoğun ve yorucu günlerin arasında deniz hala soğuk ama sizi geri getiriyor! Bilinmeyen bir nedenle, bir günlüğüne gitseniz bile, şehirden bir haftalık tatil gibi geliyor. Ama her güzel şey gibi tatiller de çabuk biter. Bir kez daha kendinizi şehrin karmaşası içinde yerine getirmeniz gereken görev ve sorumlulukların pençesinde buluyorsunuz.

Sanırım tatil sonrası depresyona girdim, o yüzden şimdi onlar için güzel bir şeyden bahsedelim.

kraliçenin parmağı

Hanım göbeği çok tatlı bir isim değil mi 🙂 Bir güzel yanı da Tulumba şekeriyle aynı hamurdan yapılıyor olması. Tarifimdeki ana hamur ile Kraliçe Parmağı, Tatlı Dudak, Tatlı Şeker ve Tulumba Şekeri yapabilirsiniz.

Yakında görüşürüz…

Kraliçe Parmağı ve Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

    3 su bardağı su 100 gr. Tereyağı 2,5 su bardağı un 3 yumurta 2 yemek kaşığı irmik 1 yemek kaşığı nişasta veya pirinç unu 1 tatlı kaşığı şeker 1 tutam tuz

Bir içki için:

    4 su bardağı su 4,5 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı limon suyu 2 su bardağı sıvı yağ

yapılışı:

Çelik bir tencereye su ve tereyağını koyun ve su kaynamadan karıştırarak yağın iyice erimesini sağlayın. Elenmiş unu tencereye yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Tuz ve şekeri ekleyip tencereye yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar (kısık ateşte 8-10 dakika) kavurun. Tavayı ocaktan alıp yayarak tahta kaşıkla sık sık karıştırarak hamurun pul pul dökülmeden soğumasını sağlayın. Ilıdıktan sonra yumurtaları tek tek kırın. İrmik ve pirinç ununu (veya nişastayı) ekleyip tahta kaşık veya mikser ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur toparlanınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi biraz ıslatarak top haline getirin. Ortasına parmağınızla bastırdığınız topları yağın içine atın ve ocağın altını kısın Şekerleri yağda ara sıra sallayarak kızartın. Kızaran tatlıları hemen soğuk şerbete koyun ve 5-6 dakika şerbette bekletilen tatlıları servis tabağına alın.

Not: Her kızartmadan sonra yağı bir süre soğutun, aksi takdirde şeker iyi kızarmaz.

Şerbetin malzemeleri ve hazırlanışı:

Tencereye şeker ve suyu koyup şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz ve şerbet kıvamını alana kadar limon suyunu ilave edip ocaktan alıyoruz. Ayakları buz tutmuş 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın