Hanımeli Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Öncelikle bahçenizde hanımeli varsa denemenizi tavsiye ederim, tadı ve kokusu o kadar güzel ki anlatamam.

Kahvaltı sofralarınıza zarafet katacak Hanemli Reçeli’ni birlikte yapalım.

Önce aldığım çiçeklerin yapraklarını çıkardım, sonra içindeki polen liflerini yıkadım, derin bir kaba su koyup çiçekleri bu suda beş on dakika kadar beklettikten sonra yıkayıp narin bir dokunuşla çalkaladım.

Çiçekleri bir şeker tabakasına koydum ve gece boyunca bıraktım.

Sabah ocağa alıp kaynayınca altını kısıp koyulaşana kadar pişirdim, koyulaşınca limon tuzu ekledim, biraz taş kaynatıp ocaktan aldım.

Reçel sıcakken kavanoza koydum, soğuyunca kapağını sıkıca kapattım.

Lezzeti ve aroması ile hanımeli reçelimiz hazır,

Yemeği önceden hazırlayın ve tadını çıkarın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın