Yağlı harika bir simit tarifi için malzemeler
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 yumurta (sarısının içi, beyazı dışında)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 poşet kabartma tozu
- Yeteri kadar un (orta yumuşaklıkta bir hamur olacak)
- Susam
- kimyon
- çekirdekte
- Keten tohumu üzerinde isteğe bağlı
Harika tadı olan simit ekmeği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Yumurta akı hariç hamur yarım saat buzdolabında bekletilirse daha kolay yoğrulur ve şekillenir.
- Küçük kekler önce yumurta akı ile yağlanır ve ardından eklenir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece ters çevrilmiş fırında pişirin. Afiyet olsun!.
Harika tadıyla resimli Simit Mum tarifi
Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “Kandil Semedi’nin tadı harika” yazısı ilk kez yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]