harira çorbası

Harira çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 küçük soğan
  • 200 gram yağsız kıyma
  • 1 yemek kaşığı kereviz kabuğu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı nohut
  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı şehriye
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Çeyrek çay kaşığı tarçın
  • 5 su bardağı su

Harira çorbası tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Nohutları bir gece önceden ıslatalım.
  2. Suyunu süzüp 4 bardak su ile kaynatalım.
  3. Suyunu süzmeden kenarda bekletelim.
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
  5. Salça, kereviz ve tüm baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  6. Kalan su ile nohudu ekleyin.
  7. İçine yeşil mercimekleri dökelim. Suyu çorbadan az gelirse sıcak su ilave edelim.
  8. Mercimekler yumuşayana kadar pişirelim.
  9. En son arpa maltını ekleyelim. 10 dakika daha pişirip altını kapatalım.

Resimli harira çorbası tarifi

  • börek tarifi
  • çorba
  • bana göre
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Efrat’ın Dul Çorbası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın