medyauzmani.com

Haşhaş Büküm (Çörek) Tarifi – Tatlılarım

Haşhaş Büküm (Çörek) Tarifi, Haşhaş Büküm (Çörek) Nasıl Yapılır?

Sıvıları bir karıştırma kabına alalım, un, şeker, tuz ve unu azar azar ekleyerek kulaklara benzer bir hamur yapalım ve ılık bir yerde mayalandıralım.

Öte yandan, dişleri pişiren musluktan yağı karıştırmamız gerekiyor.

Hamuru 10,12 eşit parçaya bölelim ve her birini bir tabağa açalım.

Bir kaşık dolusu haşhaş karışımını üstüne değil ortasına koyalım.

Ve hepsini üst üste ayırmadan elimizle bastırarak açalım.

Daha sonra resimdeki gibi çizgilere bölün ve ortadan ikiye katlayın.

Bir tepsiye alalım, tepsinin mayayı yarım saat kadar bekletelim, ardından yumurta sarısını koyup 220 derecede 20 25 dakika pişirelim.

Mutlulukla.

Not: Hava sıcak olduğunda ısıtma süresi kısalır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın