Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu haftaki son tarifim Denizli’den geldiğimden beri buzdolabında bekleyen siyah haşhaşlı ve tereyağlı çörek oldu 🙂 Bu hafta öğlen işte falan. Çünkü o hep dışarıdaydı. Bugün tam gün evde kalarak bana verilen yetkiye dayanarak el yapımı börek yapmak istedim 🙂
Normalde bu tür kekler için maya kullanılır, ancak kabartma tozu resimde gördüğünüz gibi gerçekten iyi kabardı. Normalde çok yağ eklemem ama bu sefer çok daha fazla zeytinyağı kullandım çünkü çocukken yediğim o harika keklerin tadını hatırlamak istedim.
Haşhaş ezmesi bildiğiniz gibi tatlı bir şey değil, tatlı hamur sevenler benim gibi yarım çay bardağı toz şeker kullanabilirler. Hafif çıtır sevenler patlattıktan sonra üzerine toz şeker de serpebilir.
Daha önce yaptığım haşhaşlı lokum tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden iyi bayramlar dilerim…
Aşk…
İçerik Tablosu
Haşhaşlı Çelenk Kek Tarifi Malzemeler
- 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı zeytinyağı ½ çay kaşığı toz şeker 1 tutam tuz 1 paket kabartma tozu
arasında:
- 4-5 yemek kaşığı siyah haşhaş tohumu
yukarı:
- 1 yumurta sarısı toz şeker 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (kalıbı yumuşatmak için)
Gelincik Çelengi Pasta Tarifi nasıl yapılır?
Un, toz şeker, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir stand mikserin kabına alın. Mikser kancasını takıp biraz karıştırıyoruz. Süt ve zeytinyağını ekleyip önce düşük devirde sonra orta devirde bütün bir hamur yoğurun. (2-3 dakika yeterli) Hazırladığınız hamurları mutfak tezgahınıza alın. Merdane yardımıyla 30×30 cm kare olacak şekilde açın. Açtığınız hamurların üzerine haşhaşlı harcı yayın ve merdane ile açın. Keskin bir bıçak yardımıyla hazırladığınız ruloyu iki parçaya ayırıp fotoğraftaki gibi birlikte yuvarlayın. Kek kalıbını iyice yağlayın, hamuru içine koyun ve hamurun kenarlarını bağlayın. Yumurta sarısını hamurla fırçalayın. Üzerine toz şeker serpip 190 derece fırında 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]