HashHaşlı Sultan Tatlısı Tarifi için önce sıvıyı hazırlayarak başlayalım; Şeker ve suyu bir tencereye alalım, şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 k pişirip soğumaya bırakalım.
Un haricindeki unlu malzemeleri kasemize alıp elimizle karıştıralım. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Fındık gibi yuvarlak bir şekil verelim ve içine önce sütü sonra haşhaş tohumlarını ekleyip tepsiye alalım.
Fındıkları daldıralım ve önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
5 dakika sonra soğuk su dökelim ve bırakalım.
Elimde 30 parça var, biraz kesip isterseniz daha fazlasını çıkarabilirsiniz.
Dışı çıtır içi yumuşacık olan yemeklerimiz hazır. Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]