medyauzmani.com

Zeytinyağlı Havuç Çekirdekli Kereviz (Düğme Kereviz)

Kereviz ve Zeytinyağlı Kavrulmuş Havuçları pişirmeye kerevizleri soymakla başlıyoruz.

Yarım limonun suyunu bir kaseye sıkın ve biraz su ekleyin.

Kabak kesici ile kerevizi ortadan ikiye kesiyoruz. Her tarafını çizdiğimiz kerevizin içine havucu koyuyoruz.

Bir kesme tahtası üzerinde 2-3 cm kalınlığında kesip kararmaması için su ve limonun içine koyuyoruz.

2 adet soğanı ay şeklinde serpin. Kalan havuçları halka halka kesin

Ortak bir tencereye ay gibi doğranmış kuru soğanı alıyoruz. Kestiğimiz kerevizi alıyoruz

3-4 yemek kaşığı nohutu kerevizin üzerine dökün.

Bir kaseye yarım limon suyu, 2 küp şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyip beyazlaşana kadar çırpın, kerevizin üzerine dökün.

1 portakalın suyunu ve 1 bardak çay suyunu ekleyin.

Bir parça yağsız kağıdı ıslatıp bu kağıdı kerevizin üzerine yerleştirip pişiriyoruz. Kısık ateşte 50 dakika pişiriyoruz.

Tencerede soğumaya bırakıyoruz.

Dereotu ince doğrayın ve kereviz üzerine dökün.

Havuçlu kereviz hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın