Haşhaş tohumu nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek iki yorum var. Tarif tüyoları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Çörek, Çörek, Börek, Haşhaşlı Kek Tarifi, Nefis, Mayalı, Börek
Çıkış tarihi: 01-17-2008
4 5 5 1
Sevgili meslektaşım Elvan’ın annesi bize haşhaşlı kek yapmış, ellerine sağlık. Bu nefis pastanın tarifini sizler için aldım.
Tabii ki, eski zamanlayıcılar daha akıllıca bir karara dayanarak bulaşıkları yaparlar. Bu nedenle elimden geldiğince iyi tarif etmeye çalıştım, o yüzden tadını çıkaralım.
Dersler:
- 1,5 su bardağı su (ılık) 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tuz 1 kilo un 1 yumurta sarısı (üstü için)
içindekiler:
- Bir su bardağı haşhaş (toz) Bir çay bardağı sıvı yağ
İçerik Tablosu
Haşhaşlı kek tarifi nasıl yapılır?
1 paket mayayı 1,5 su bardağı suda eritin. Hamuru derin ve derin bir kaba alıp ortasını açıyoruz ve çözünmüş mayayı, bir yemek kaşığı sirkeyi, iki tatlı kaşığı tuzu ve bir tatlı kaşığı şekeri ekleyip yoğuruyoruz (yumuşak olması için biraz su ekleyebilirsiniz). ) Hamurun mayalanması için iki saat üzerini bir bezle örtün. Hamuru olabildiğince ince açın. Haşhaş dolgusunu ve zeytinyağını hamurun üzerine sürerek rulo yapın. Açtığınız hamuru bıçak yardımıyla istediğiniz uzunlukta bölün ve ters çevirerek açın. Biraz sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye kekleri dizin. Tepsiyi mutfak havlusu ile örtüp 15 dakika dinlendirin. Onlara yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yarım saat pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]