Ana yemekler arasında en çabuk akla gelen yemek.sığır eti kaynatınBunu nasıl yapacağınızı bu makalede ayrıntılı olarak öğreneceksiniz. Aslında bu yemek güzel bir yemek daveti olarak da yapılabilir. Dana eti ne kadar taze olursa, yemesi o kadar zevkli olur. Aslında eti haşlamanın en iyi yolu eti kısık ateşte yavaş yavaş pişirip güzel bir tat vermektir. Bu sebeple bol vaktiniz varken bu yemeği acele etmeden pişirmeniz daha doğru olacaktır.
Kasaba dana eti alırken ne pişireceğini söylerseniz size etin doğru yerini verecektir. Özellikle sadece kasaplarda haşlanmış olarak tanımlanan kısmı alırsanız daha hoş bir tat verebilir. Bu nedenle hem o yemek için hem de tüm öğünleriniz için daima hazırlayacağınız yemeğe göre et almalısınız.
sığır eti haşlamak için gerekli malzemeler;
- 1 soğan
- 2 havuç
- 1 baş kereviz
- 5-6 patates
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Birkaç karabiber
Haşlanmış sığır eti hazırlayın
Bu lezzetli yemek için öncelikle eti kalın tabanlı bir tencerede yağsız olarak suyunu bırakana kadar çevirin. Hatta bu şekilde biraz kahverengi yapabilirsiniz. Biraz su ekleyin ve 50 dakika pişirin. Patatesler küçükse, bütün olarak büyükse birkaç parçaya bölüp suya atabilirsiniz. Kerevizleri küp şeklinde doğrayıp havuçları uzun süre hazırladıktan sonra tekrar karışıma ekleyebilirsiniz.
Bu sebzeler olgunlaşmaya başlarken, kaynayan yemeğe ghee ile soğan çeyreklerini ekleyebilir ve tüm sebzeleri karıştırıp kısık ateşte pişmeye bıraktıktan sonra, yemeğe karabiber ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra servise hazırlayabilirsiniz.