Haşlanmış tavuk – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

En iyi haşlanmış tavuk nasıl yapılır?

Tavuğun hemen hemen her parçasını haşlayabilirsiniz. Haşlanmış tavuğu pişerken servis edebilirsiniz. Ancak suyundan, etinden ve sebzelerinden ayrı olarak kullanabilirsiniz.

Tavuk haşlama suyuna ne konur?

Her derde deva olan tavuk suyu çorbasını içinden tavuk ve sebzeleri alıp erişteleri atarak yapabilirsiniz.

Tavuk haşlanırken içine kereviz, yer elması ve biraz limon kabuğu rendesi ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz. Bu sayede kalan sudan yapacağınız çorba daha hoş bir aromaya sahip olacaktır.

Tavuk haşlarken yanında pirinç pilavı yapmanızı tavsiye ederim. Dilerseniz tavuk etini didikleyip pilav üstü tavuk olarak servis edebilirsiniz.

Fırında tavuk tarifi malzemeleri

    500 gr tavuk eti (göğüs, but veya but) 2 orta boy havuç 2 orta boy patates 1 büyük soğan 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ Tuz

Haşlanmış tavuk tarifi nasıl yapılır?

Havuç ve patatesleri soyun, yıkayın ve doğrayın. Soğanı soyun ve bütün bırakın. Soğanlı tavuk parçalarını tencereye alın, üzerlerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tereyağını ekleyin ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynatın, ardından kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Soğanı tavuktan çıkarın. Havuçları ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın. Son olarak patatesleri tencereye ekleyin ve patatesler yumuşayana kadar kaynatın. Patatesler kaynayınca yemeğinizi ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın