Haşlanmış taze mısır – pişirme sırları – pratik tarifler

Verda bu kez bize, dışı mis gibi kokan, canımızın hep mısır ekmeği çekmesini sağlayan bir mısır ekmeği tarifi verdi. Kendim denedim ama bu tarif daha da güzel. Dilerseniz mozzarella peyniri ekleyebilirsiniz. eşine helal olsun 🙂

Yılın modası olan mısırı evde yapmak çok kolay. Bunu karım yapıyor. Sana da söyleyeceğimi düşündüm. Yurtdışında satılanlardan hiçbir farkı yok.

Taze haşlanmış mısır tarifi için malzemeler

    250g Dondurulmuş Mısır Yağı, Tuz Karabiber, Sarımsak Tozu, Karabiber

Haşlanmış mısır tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir tencereye su doldurup tencereye sığacak emaye bir kase koyuyoruz. Mısırı emaye bir tencereye koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz ve mısırı buharlaşmaya bırakıyoruz. Mısırı iyice buğuladıktan sonra bir kaseye alıp margarini, sarımsak tozunu ve istediğimiz baharatları çeşitli şekilde koyuyoruz. 5 dakikada hazır.

bu yanlış. Afiyet olsun millet!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın