medyauzmani.com

Hatay’ın meşhur iç dolması tarifi

45 dakika. Hazırlanma zamanı

Bugün sizlerle Hatay’ın en meşhur yemeklerinden biri olan içli köfte tarifini paylaşıyorum. Gerçekten deneyen herkese iyi şanslar.

Dersler

  • 1 buçuk kilo kabak
  • ½ kilo yeşil veya kırmızı biber
  • 1 kilo patlıcan
  • 500 gram kıyılmış et
  • 750 gr pirinç dolması
  • 750 gram domates
  • 1 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 küçük baş sarımsak
  • 1 büyük soğan
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • tuz

kilit nokta

Sebzeleriniz için yeterli dolgu yapmak için her dolma için 1 yemek kaşığı pirinç kullanın.

Doldurma veya doğranmış sebzeleri aşırı doldurursanız, dondurucuda saklayabilirsiniz. Bir dahaki sefere doldurma yaptığınızda, bu depolanmış malzemeleri yapacağınız malzemeye ekleyebilirsiniz.

Ayrıca farklı tariflerde kalan sebzeleri veya dolguları değerlendirebilirsiniz. Örneğin kalan iç bulamacı kapuska üretiminde kullanabilirsiniz.

Nar ekşisi kullanmak istemeyenler nar ekşisi yerine limon suyu kullanabilirler.

etli dolgu Yemek tarifi

1. İç harcı hazırlamak için yıkadığınız pirinci alın ve fazla suyunu uygun bir tepsiye boşaltın.

2. Yemek için soğanları doğrayın ve iç harcın hazırlanacağı tepsiye ekleyin.

3. Sarımsak ve maydanozu doğrayın ve tavaya ekleyin.

4. Domates salçası, biber salçası, tüm baharatlar ve kıymayı ekleyin.

5. Daha sonra yemek için domatesleri soyup doğrayın ve doğranmış domatesleri ekleyin.

6. Son olarak, tereyağını ekleyin ve dolguyu iyice karıştırın.

7. Biberin çekirdek kısmını içeriden alın, kabak ve patlıcanı delmemeye dikkat ederek dolgu kesici ile oynayın.

8. Dolguyu biber, kabak ve patlıcanla doldurun.

9. Tencereye iç harcı dikey olarak yan yana dizin.

10. Doldurmanın yarısına gelene kadar tencereye sıcak su ekleyin.

11. Tencereyi ocağa alın ve eklediğiniz su kaynayıncaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.

12. Olgunlaşan dolmaların üzerine tuz serpin ve nar ekşisi serpin.

13. Pilav ve sebzeler piştiğinde dolmaları ocaktan alabilirsiniz.

14. Biraz dinlendirip ev yapımı yoğurt veya tzatziki ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Doldurulmuş et tarifi

Et Doldurma TarifiKabak, patlıcan ve biber dolması tarifiBiber dolması kuru patlıcanKarışık etli dolma tarifidoldurulmuş et nasıl yapılır

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın