Havuç Çorbası (farklı bir tat arayanlar için)

Havuç Çorbası Tarifi Malzemeleri (Farklı lezzetler arayanlar için)

  • 2 havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • 1 kemik suyu bloğu

baharatlamak

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yumurta sarısı

baharat.

  • tuz biber
  • 1 küçük diş sarımsak, rendelenmiş

Havuç çorbası tarifi nasıl yapılır (farklı tatlar arayanlar için)?

yemebaskı tarifi

  1. Yağı tavaya alıp biraz rendelenmiş havuçları kızartıyoruz.
  2. Ardından 4 su bardağı su ve kemik suyunu ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
  3. Yumuşak havuçları bir karıştırıcıda karıştırın.
  4. Ayrı bir tavaya zeytinyağını alıp un kokusu kayboluncaya kadar kavuruyoruz.
  5. Ardından sütü ekleyip hızlıca karıştırın.
  6. Yumurta sarısını ekleyip tekrar karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  7. Hazırlanan baharatları çorbaya ekleyin ve hızlıca tekrar karıştırın.
  8. Karabiber ve tuzu ekleyip kaynamaya bırakın.
  9. Bu noktada su size az geldiyse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz 🙂
  10. Son olarak rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Çorbamız yemeye hazır afiyet olsun deneyenlere kolay gelsin 😊.

Not: Dilerseniz tavuk suyu da kullanabilirsiniz :).

Resimli havuç çorbası (farklı tatlar arayanlar için) tarifi

  • araştırmacılar için)
  • tatlı tarifi
  • çorba
  • Farklı’
  • havuç
  • lezzet:
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Bulgur tereyağlı patatesli pilav

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın