Havuç dilimleri ile cevizli tatlı


Havuç ve Ceviz Dilimleri Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram hazır baklava hamuru

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • limon dilimi

içeri

  • 1 su bardağı ceviz

üzerine

  • yer fıstığı

arasında

  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Havuç ve ceviz dilimli tatlı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Şurup malzemelerini karıştırıp orta ateşte 18 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.
  2. Orta boy yuvarlak tepsiyi yufkanın üzerine koyun ve kalıbı kesin.
  3. Tepsiyi yağlayın.
  4. Her bir yufkayı yağlayın ve kuzuların arasına bolca ceviz koyun.
  5. Hamurun üst tabakasını önce yağlayın, daha sonra 16 üçgen dilim yapın, kalan yağı üzerlerine dökün ama köpük kullanmayın, şekerin üzerinde kahverengi lekeler oluşacaktır.
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  7. Önce ısıtılan tatlıya soğuk şerbeti dökün.
  8. Şerbeti çeken tatlıyı fıstıklarla süsleyin.

Ceviz tatlısı tarifi ile havuç dilimi

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • dilim
  • havuç
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tatlı:
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çikolatalı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın