Havuç Meze – En Sevdiğim Yemek

Havuç Meze tarifi için havuçlar yıkanır ve rendelenir. İnce halkalar halinde kesilirler.

Büyük bir tavada; Kızgın yağda 1-2 dakika. ve sos.

Rendelenmiş sarımsak ve tuz ilavesiyle tencerenin kapağı kapatılır.

Ortada karıştırarak, 15 dakika kısık ateşte pişene kadar.

Karıştırma tabağına yerleştirilerek resimdeki gibi dizilir.

Üzerine limon suyunu dökün.

Limon ve domatesin kabukları ayrı ayrı bisküvi gibi yuvarlanır, kürdan ile birleştirilir, havuç baharatının üzerine konur ve maydanoz yaprakları ile iş bitirilir.

Ya da tadı önemliyse, maydanozu ince ince kıyıp üzerine serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın