Havuç Patates Bezelye Akşam Yemeği – En Sevdiğim Yemekler

Havuçlu Patatesli Bezelye Tarifi, Havuçlu Patatesli Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar, pirinçte bulamayacağınız üç rengin güzel bir kombinasyonu ve görünümü ile büyük bir yemek için harika bir tarifle karşınızdayım.

İlk önce eti küp şeklinde kesiyoruz. Uygun bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Fazla suyunu döküp tekrar ocağa alıp zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıp orta ateşte ısıtalım.

Yemeklik soğanı yemeklik doğrayalım, kıymaya ilave edip karıştıralım, kapağını kapatıp soğanlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.

Patatesleri ve havuçları küp şeklinde doğrayıp süzgece alalım.

Kavrulan soğanın üzerine salçayı koyalım iyice karıştıralım et, soğan ve salça iyice pişene kadar beş dakika pişirelim.

Patatesleri ve havucu ekleyip 3-4 dakika hızlıca karıştırıp suyunu ve tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Yıkadığımız bezelyeleri ilave edip yumuşayan patates ve havucun üzerine dökelim iyice karıştıralım

1 su bardağı sıcak suyu ekleyip kapağını kapatalım ve orta ateşte 15 dakika ara sıra karıştırarak pişirelim.

Bezelyeler yumuşayınca ocaktan alıp ilk sıcağı çıkınca servis kaselerine paylaştıralım.

Havuç, patates ve bezelye servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın