medyauzmani.com

Tavuk Şiş Tarifi (Hindi Lokumu)

Tavuk Şiş Börek Nasıl Yapılır, Şiş Börek Tavuk Nasıl Yapılır?

Merhaba arkadaşlar, Türkiye neşesine uygun fırında çıtır tavuk şiş tarifimi mutlaka denemelisiniz, böyle bir lezzet yok, mangal tadında.

Öncelikle tavuğu küçük parçalara ayırıp süzgece alıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve limon tuzunu serpiştirelim iyice karıştırdıktan sonra bol su ile güzelce yıkayıp suyunu süzmeye bırakalım.

Sarımsakları soyup tuz ilave edip havanda dövelim.

Tavuğu bir karıştırma kabına alıp üzerine sarımsak, köri, kekik, kırmızı biber, karabiber, tuz, yoğurt, domates ve zeytinyağını ekleyelim beş dakika kadar tüm baharatlar ve domates karışsın diye üzerini streçleyelim ve içinde kalsın. buzdolabında bir saat.

Dinlenen tavuğumuzu ve sosumuzu buzdolabından alalım, üzerine domates ve biberlerle önlü arkalı koyalım.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizelim, streçleyip bu şekilde yarım saat dinlendirelim, plastiği çıkarıp bir kenara ayırdığımız domates ve biberleri koyalım.

200 C önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar çevirerek pişirelim.

Fırında lokumlu şiş tavuk servise hazır

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın