Havuç reçeli (zencefilli kış reçeli) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Vay be bu sene bir kavanoz bile reçel yapmadan kış geldi diye üzülenler için harika bir kış reçeli tarifim var 🙂 ❤️🥕

Havuç reçelimize ve ekstra zencefil aromasına bayılacağınıza eminim.Sadece 30 dakikada yapımı çok kolay.

Kahvaltı, bisküvi ve özellikle peynirli yemeklerin de çok ilgi göreceğini unutmayın❤️

Tarifimi beğenmeyi ve arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın🙏💕

Havuç Reçeli (Zencefilli Kış Reçeli) için Malzemeler

    500 gram havuç 2 su bardağı toz şeker 2 çay bardağı su 1 çubuk tarçın 3-4 diş kuru karanfil 1 tepeleme çay kaşığı taze zencefil 2-3 adet limon kabuğu rendesi 1 limonun suyu

Havuç reçeli (zencefilli kış reçeli) tarifi nasıl yapılır?

1. Havuçları soyun ve rendeleyin.
2. Tencereye aldığınız havuçlara şeker, limon kabukları, tarçın, zencefil ve karanfili ekleyip 2 dakika karıştırın.
3. Tencerenin kapağını kapatın ve yarım saat suyunun çıkması için bekleyin.
4. Ara sıra karıştırarak orta ateşte kaynatın. Suyu ilave edip kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
5. 1 limonun suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
6. Sıcakken kavanozu sıkıca kapatın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın