havuç ve patates çorbası

Patates ve havuç çorbası tarifi malzemeleri

  • 2 büyük patates
  • 2 havuç
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı bitkisel toz kekik (vegeta)
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1,5 ml su, yarım kutu tavuk suyu
  • veya tavuk suyu
  • Tuz tavuk suyudur ve zevkinize göre baharatlar tuzludur.

baharatlamak

  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • çeyrek limon suyu

Patates ve havuç çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını koyup, doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  2. Kestiğiniz patatesleri ve havuçları istediğiniz büyüklükte ekleyip daha fazla kızartın.
  3. Sıcak suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar haşlayın ve blenderdan geçirin.
  4. Baharat için Gerekli tüm malzemeleri iyice karıştırın, sosa bir veya iki kaşık çorba suyu ekleyin, iyice karıştırın ve kaynayan çorbaya ekleyin.
  5. Çorbanın kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
  6. Baharatları ekleyip kısık ateşte beş dakika kaynatıp dilediğiniz kadar sıcak servis edebilirsiniz. İyileşmenin tadını çıkar 👌👌👌

Patates ve havuç çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • havuçlu
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

çiğköfte operasyonu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın