Havuçlu Bulgur Pilavı – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar yine nefis bir pilav tarifi ile karşınızdayım. Bulgur besleyici bir üründür ancak vitamin içeriği havuç ile artırılır ve tavuk veya çorba ile pişirilirse yat yemek gibidir. Sırrın detayları gecede,

Öncelikle havuçları güzelce yıkayalım.

Havuçları soyduğumuzda yıkamaya gerek kalmaması ve yıkayarak vitamin içeriğini düşürmemek için önce havuçları yıkıyoruz.

Havuçları yıkadıktan sonra rendenin iri tarafı ile ovalayalım.

Daha sonra yağı tavaya alıp ocağın ortasındaki ocağa koyuyoruz.

Yüksek ateşte çevirelim ve yağ ısınıp eriyince rendelenmiş havuçları ekleyip karıştıralım.

Ocağı tamamen kapatın ve tencerenin kapağını kapatın.

Havuçlar suyunu bırakana kadar ara ara karıştırarak pişirelim. Havuçlar yumuşayınca bulguru tencereye dökün ve yağın bulgurun her bir tanesine değmesi için iyice karıştırın.

Ardından suyu ekleyip karıştırın (pirinci pişirmek için tavuk suyu veya et suyu da kullanabilirsiniz ya da size zor gelmiyorsa bulyon da kullanabilirsiniz tercih sizin zevkinize kalmış)

Suyu döktüğümüzde tencerenin altını yüksek ateşte açalım, su kaynamaya başlayınca tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım, ocağın en küçük brülörüne alıp altını tamamen çevirelim. yerde.

Su bitene kadar pirince dokunmayın.

Bulgurun pişip pişmediğini görelim, değilse 1/2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak tekrar pişmeye bırakalım.

Bulgur piştiyse ocağı kapatıp tencerenin ağzını temiz bir bez veya kağıt havluyla kapatalım.

Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin, dinlendirin.

Daha sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın