Havuçlu Kek, Susam, Ceviz ve Tarçın

Havuç, Susam, Ceviz ve Tarçın Tarifi Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı yağ
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • ceviz
  • tarçın

Havuçlu kek, susam, ceviz ve tarçın nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Yumurta sallamak.
  2. Şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
  3. Sırasıyla yağ ve havuç ekleyin.
  4. Un, vanilya ve kabartma tozu da elenip eklenir.
  5. Son aşamada tarçın (miktarı kendiniz belirleyebilirsiniz) ve ceviz eklenir.
  6. Kalıp yağlanır.
  7. Susamı kaseye dökün. Üzerine hamuru dökün.
  8. Kek hamurunu susamlı cevizli önceden ısıtılmış fırına koyun.
  9. 170 derecede kapağı açmadan 20 dakika pişirin.
  10. Kontrol edilip fırından çıkarılır. Afiyet olsun.

Fotoğraflı havuç, susam, ceviz ve tarçınlı kek

  • tatlı tarifi
  • cevizli
  • havuçlu
  • Kek
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • susam
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

fındıklı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın