Havuçlu lahana turşusu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın ilk tarifimizde kış hazırlıklarına devam ediyoruz. Bu yazımda yine turşu yapmanın püf noktalarından bahsettim. Turşu yapmaya başladığınızda ilk dikkat etmeniz gereken şey malzemelerinizin taze olmasıdır. Bozulmuş, ezilmiş veya bayat malzemeler kullanırsanız, turşular çabuk bozulabilir.

Diğer bir önemli noktamız ise turşu yapılacak su önceden kaynatılmalıdır. Bir gün önceden kaynatıp buzluğa atabilirsiniz ya da tuzunu kaynattıktan sonra ılıkken eklerseniz çözülmesi daha kolay olur.
Sirkeyi ekleyip tuzu karıştırıp eridikten sonra soğumaya bırakmalısınız. Malzemeleri yıkayıp süzdükten ve diğer işlemlerle kavanozu doldurduktan sonra su ekleyebilirsiniz.

Turşunun uzun süre dayanması için turşuyu koyacağınız kavanozları önceden sterilize edin. Bunun için kavanozları kaynar suda birkaç dakika bekletebilir, ardından 180 derecelik fırında kavanozlar kuruyana kadar birkaç dakika bekletebilirsiniz.
Benim tavsiyem bu turşuyu litrelik veya daha küçük kavanozlarda hazırlamanızdır. Büyük parçalar halinde olmadığı için büyük bir kavanoz gerektirmeyen bu turşuyu açtıktan sonra hızlıca tüketiyor, ardından yeni bir kavanoza geçebiliyorsunuz.

Ayrıca her zaman tercih etmesem de acı biber bu turşunun yanına çok yakışıyor. Dilerseniz 1-2 acı biber ekleyebilirsiniz.

Aşk…

Lahana turşusu tarifi için malzemeler

    1/4 büyük beyaz lahana 2 havuç 1 litre içme suyu 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu 1 adet limon tuzu 1 avuç nohut ½ su bardağı su veya bir çay bardağı üzüm sirkesi 3-4 diş sarımsak

Lahana turşusu havuç tarifi nasıl yapılır?

Lahanayı güzelce yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Bir HOTPOINT mutfak robotu kullanarak havuçları kabaca rendeleyin. (Arzu edilirse doğranmış lahana ve havucu geniş bir kapta birleştirin.) Turşuyu koyacağınız kavanozun dibine biraz nohut atın, kavanozun büyüklüğüne göre 1-2 diş sarımsak ekleyin. 1 litre kaynamış ve soğutulmuş suya bir çay bardağı üzüm sirkesi, 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 ölçü limon tuzunu ekleyip karıştırarak eritin. Lahana ve havuç karışımını nohutların olduğu kavanoza doldurun ve turşu suyu karışımını kavanoz dolana kadar ekleyin. Suyun her yerde aktığından emin olun. Tamamen doldurun ve kavanozları yeni kapaklarla sıkıca kapatın. Lahanaların ve kavanozların durumuna göre aynı oranda turşu suyu ekleyebilirsiniz. 1 hafta 10 gün sonra turşu yemeye hazır hale gelir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın