Havuçlu Mantı – En Sevdiğim Yemek

Havuçlu Mantı tarifi için önce havuçları soyun ve düdüklü tencereye alın.

Suyu çıkana kadar koyup kapağını kapatalım. Düdüklü tencerenin düdüğü çaldığında 6-7 dakikada pişiyor.

O halde düdüklü tencereden bir süzgeç alıp suyunu süzelim.

Karıştırma kabına alalım, ezelim, tuzlu su ekleyelim.

Unu azar azar ekleyip yoğurun.

Baharatları ekleyip biraz kavuralım.

Ellerimizi una bulayıp küçük parçalar koparıp incecik olmasını sağlayalım.

Daha sonra teflon tavaya sıvı yağı koyalım, mantıları sıcakken kızartalım.

Yağ çok sıcak olmamalı, pürüzsüz olabilir.

Kızartıldığında servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.

Havuçlu Ravioli servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın