Havuçlu pilav – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Havuçlu pilav nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 4 yorum var. Tarif İpuçları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Türk Nilay Tulum 25 Dakika, Garantili Pilav Tarifi, Havuçlu Pilav, Parfe, Pilav, Pilav Yapılışı, Pilav Tarifi, Pratik Pilav, Sapan, Sebzeli Pilav, Zeytinyağlı Pilavlar, Pilavlar

7 4.14 5 1

Cuma günü zeytinyağı, bakla, limonlu parfe ve havuçlu pilav yaptım. Aslında ilk önce limonlu parfe tarifini sizlerle paylaşacaktım ama yazmaya vaktim olmadı. Daha önce yaptığım havuçlu pilav tarifini paylaşmaya karar verdim.

Bu satırları okurken eşimle birlikte Sapanca’da olacağım. Bol bol fotoğraf çekip sizlerle paylaşmayı planlıyorum.

Kısa yazdığımı biliyorum ama yarın uzun uzun yazacağım 🙂 Görüşürüz aşkım…

Dersler :

    1 orta boy havuç 2 su bardağı pirinç (baldo) 3 su bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı tereyağı 1 et suyu veya tuz

Yapılışı:

Pirinci önceden su veya suda yıkayın ve yarım saat ılık tuzlu suda bekletin. Havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Tereyağını tencereye alın, rendelenmiş havuçları ekleyin ve bir dakika soteleyin. Suda beklettiğiniz pirinci süzün ve havuçlara ekleyip kavurun. Pirinç şeffaflaşınca et suyunu ve suyu ekleyin. Orta ateşte pirinçlerin üstü al dente olana kadar pişirin, sonra kaynama noktasına getirin ve ocaktan alın. 10 dakika kadar ıslattıktan sonra karıştırıp servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın