Havuçlu Tarçınlı Turta – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Eşimin kuzeni uzun zamandır havuçlu tarçınlı kek tarifimi yapmak istiyordu ve dün yanımıza geldiğinde “Hadi başka bir şey deneyelim” dedim.

Bu şekilde elde edelim süt veya yoğurt içermeyen tatlı ama hafif bir patlıcan karışımı yaptık.

Hmm… Biraz krema da olmalı fikri kimden çıktı hatırlamıyorum ama sonunda pasta benzeri bir aperatif topu gibi bir pastamız oldu 🙂

Sonucu çok beğendik, eşim tadına baktığında şimdiye kadar yaptığı en iyi pastalar arasında ilk 10’a gireceğini söyledi.

Bazen otomatik tarifler harika sonuçlar verebilir.

Aşk…

Havuçlu Tarçınlı Turta Tarifi İçin Malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı un 3 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı tarçın ½ çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi 1,5 su bardağı esmer şeker 1 çay kaşığı vanilya 1 su bardağı rendelenmiş havuç ½ su bardağı su, rendelenmiş ceviz

İçeride ve yukarı:

    2 kutu krem ​​şanti 1 su bardağı soğuk süt

Havuçlu ve tarçınlı tart tarifi nasıl yapılır?

Havuçları rendeleyin ve suyunu sıkmadan bırakın. Un, tarçın, vanilya ve kabartma tozunu aynı kaba eleyin. Hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Derin bir kaba 3 yumurta ve 1,5 su bardağı şekeri alın. Mikserin en yüksek devrinde kar gibi olana kadar karıştırın. Yumurta ve şekere 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Elenmiş kuru malzemeleri kaba ekleyin ve önce kısık ateşte (unun sıçramaması için) sonra yüksek devirde pürüzler kaybolana kadar karıştırın. Son olarak ceviz ve rendelenmiş havuçları da ekleyip kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın ve ardından un serpin. Kek hamurunu kalıba dökün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dakika pişirin. Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. İçi daha sonra piştiği için üstü biraz daha koyu olacaktır bıçakla kazıyıp kenara alın. Keki enlemesine 3 eşit parçaya bölün. Aralarında hazırladığınız krem ​​şantiyi yüze paylaştırın. Krem şanti ile süslemeyi bitirince üzerine rendelenmiş kek parçaları serperek servis edin ve kenara alın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın