Havuçlu taze bezelye – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Börülce salatamı yapmak için genellikle taze börülce alırım ama zeytinyağı da harikadır.Tazelik çok önemlidir çünkü çok iyi olabilirler. Normal tencerede uzun süre pişirildiğinde tadı tuzluluğunu kaybeder.

Tam ve lezzetli bir börülce yemeği için düdüklü tencerede hiç su eklemeden sadece 9 dakika pişirmek yeterlidir.

Havuç o kadar güzel görünüyor ki bu şekilde mutlaka denemelisiniz❤️

Aşk…

Havuçlu taze bezelye için malzemeler

    500 gr taze börülce 1 orta boy kuru soğan 2 orta boy havuç 3 orta boy domates 2-3 diş sarımsak ½ çay bardağından biraz az zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı) Tuz

Havuçlu taze bezelye nasıl yapılır?

1. Fasulyeleri yıkayın, uçlarını bıçakla temizleyin, varsa kılçıklarını çıkarın. Bıçak yardımı ile 2-3 parçaya kesin. Havuçları ince ince doğrayın.
2. Soğanı yemeklik doğrayın, domatesi küp şeklinde doğrayın.
3. Soğanı, şekeri ve tuzu düdüklü tencereye koyun ve soğanı yumuşatmak için tuzla yoğurun.
4. Tencereye domates, zeytinyağı ve börülceyi ekleyip karıştırın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte düdük sesi gelene kadar pişirin.
5. Bip sesinden sonra altını kısıp 8 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Ayakları soğuk.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın