Havuçlu ve Tarçınlı Kurabiye

Havuçlu Tarçınlı Kurabiye Tarifi Malzemeler

harç için

  • 4 ada
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

hamur için

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu
  • 1 kabartma tozu
  • mümkün olduğunca

yukarı;

  • pudra şekeri, pudra şekeri

Havuçlu tarçınlı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Havuçları rendeleyin ve şekerle pişirdikten sonra üzerine bir çay kaşığı tarçın ekleyin.
  2. İlk olarak sıvı malzemeler bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır. (yumurta, yoğurt, yağ.)
    Daha sonra un ve kabartma tozunu birlikte eleyin, ekleyin ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
  3. Hazırlanan hamur 20 dakika buzdolabında bekletilir.
  4. Daha sonra şekil verilir (yuvarlak hareketle hamurdan bir parça açılır ve bıçak yardımıyla yarısına biri diğerinin altına gelecek şekilde kesimler yapılır.
  5. Kesilmemiş parçaya harç sürülür ve yuvarlanır.
  6. Yuvarlandıktan sonra uçları ay şeklinde katlanır) ve 170 derecede pişen fırına verilir.
  7. Pudra şekeri ile servis edebilirsiniz afiyet olsun deneyecek olanlara 🙏🏻🤍✨

Fotoğraflı havuç ve tarçınlı kurabiye tarifi

  • tatlı tarifi
  • havuçlu
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • tarçın
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

balkabağı meze

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın