medyauzmani.com

puf böreği şeker

Puf böreği tarifi için malzemeler

  • 8-10 kare hamur
  • 1 yumurta sarısı

krema için

  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağından az süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

sosu için

  • Yarım su bardağı vişne (dondurulmuş kullandım)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı nişasta

Pasta tatlısı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle kreması için un, süt, nişasta, şeker, tereyağı ve vanilyayı koyup pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra vişne sosunu yapmak için yarım kase vişne, şeker, su ve nişastayı ekleyip biraz koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  3. Daha sonra milföy hamurunun içini kenarlarında şerit kalacak şekilde keselim.
  4. Dış kısımları resimdeki gibi üst üste koyalım. Ortasına çatalla hafif delikler açalım.
  5. Yumurtayı çırpalım ve 170 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim.
  6. Her şey soğuyunca ortadaki kremanın üzerine vişneli sosu dökelim. Servise hazır Yemeğinizin tadını çıkarın.

Fotoğraflı pasta tatlısı tarifi

  • tatlı tarifi
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tatlı:
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Havuçlu ve Tarçınlı Kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın