Havuçlu Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin,
Havuç ve zeytinyağı ile biber dolması yapmak için önce biberin ortasını iyice çıkarıyoruz.
Biberleri bol su ile yıkayıp süzün.
Soğanı ince doğrayın.
Zeytinyağlı bir tencereye koyun.
2 kaşık çam fıstığı, 3 küp şeker ve tuzu alıp kavurmaya başlıyoruz.
Soğanı yumuşayana kadar orta ateşte kızartın.
Pirinci pirinç yıkama kabına alıp yıkayıp nişastası çıkana kadar pirinci kırmadan yavaş yavaş yürüyoruz.
Yıkanmış pirinci soğanın üzerine karıştırıp pirinç ve soğanı birlikte kavuruyoruz. Bu sırada 2 adet havucu yıkayıp dış kabuklarını yıkayıp ovuyoruz, parlak bir havucu pilavın üzerine alıp kızartıyoruz.
1-2 dk. Kavurma işleminin ardından yıkayıp serptiğimiz taze nane, kuru nane ve yenibaharı ilave ediyoruz.
1 su bardağı sıcak su ekleyip pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Kalan 2 havucu halka halka kesin.
Beş dakika boyunca suyunu çeken pirinç. Dinlendikten sonra içine biber koyuyoruz.
Halka şeklinde kestiğimiz havucu ağzına kapatıyoruz.
Bir tencereye pul biberi koyuyoruz, limon suyu, 3 küp şeker, tuz ve zeytinyağını bir kaseye alıp karıştırıyoruz.
Bu çırpılmış karışımı iç harcın üzerine dökün.
2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Üzerine porselen bir tabak koyup pişiriyoruz.
Bu şekilde pişirilen yiyecekler çok lezzetlidir.
Biber ve havucun içine hazır yağ ile bir şeyler koyun.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]