Baklava şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın.
Şeker eriyene kadar karıştıralım, sonra ocağa alıp kaynatalım, limon suyunu sıcak suya ekleyip süzün ve 20-25 dakika pişirin. Biraz koyulaşmaya başlayana kadar ısıtalım.
Ardından suyu ocaktan alın ve kenara alın.
Su kaynayınca margarini tencereye alıp eritelim.
Fındığı rondonun içinde gezdirip küçültelim.
Margarin hazır olduğunda baklavayı pişireceğimiz tepsinin altını yağlayacağız.
Ardından 2 adet yufkayı koyup biraz sıvı yağ ile yağlayalım. Bu 2 yufkayı 20 yufka’ya tekrar edelim. 20 yufkanın üzerine yağlamadan biraz daha fındık serpelim. Ceviz miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz.
Fıstıkların üzerini 2 adet baklava yufkası ile kapatalım ve üzerine eritilmiş tereyağ serpelim ve 2 adet yufkanın üzerine biraz yağ serpecek şekilde baklava yufkasını tepsiye alalım.
Baklava yufkası tepsimde yaklaşık 2 parmak genişliğinde olduğu için fazla olan kısmı bir kenarda toplayıp fazla olan kısımları bıçakla kesip yufkaların arasına yerleştirdim.
Son hamuru da kapattıktan sonra baklavaya dilediğiniz gibi şekil verin ve kalan eritilmiş tereyağını kaşık kaşık baklavanın üzerine dökün. Yağ oranı çok fazla olan baklavayı iyice ısınmış 180°C fırına koyalım.
Baklavanın altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişen baklavanın üzerine ılık suyu dikkatlice dökün.
Dökerken suyu baklavanın üzerine dökelim.
Tüm suyu döktükten sonra baklava tepsisini fırına koyalım ve ağzını açıp 4 saat bekletelim baklavayı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]