Hazır Hamurdan Fındık Lahmacun – Tatlılarım

Fındıklı Lahmacun tarifi için öncelikle soğanı robota çekin ve canı acımasın diye suyunu sıkın.

Robottan domates, biber ve sarımsakları alıp kıyma ile karıştırın.

Sosları ekleyin. Ardından baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.

Kıyılmış ete su ekleyin ve hamurun üzerine yayılmasını kolaylaştırmak için tekrar karıştırın.

Hamuru yayın, yağ ve su karışımını yayın, ikinci hamuru kapatın ve yuvarlak bir kalıpla kesin.

Küçük bir tencere kapağıyla kestim.

Kıymadan üzerlerine koyup güzelce yaydık.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Fındıklı Lahmacun hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın