Hazırlaması kolay börekler (patates – peynir) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

El açma börekler başta biraz zor gibi görünse de size vereceğim bu pratik tarifle artık yufkalı hazır böreklerden biraz daha uzaklaşmış olacaksınız 🙂

Az malzeme ile hazırlanan yağlı hamur dinlendikten sonra çok kolay açılıyor. Elle sarılmış kıymalı turta tarifimi hatırlıyor musun? Bu tarifte de aynı hamuru kullanıyoruz.

Hazırladığımız börek hamurunu 8 eşit beze parçasına ayırmamız yeterli. Taban için 4, çatı için 4 beze kullanıyoruz. Aralarına patates kızartması ve cheddar peynirinden oluşan nefis bir karışım sürüyoruz.

Pırasa ve kıymayı sadece kıyarak veya haşlayarak hazırlayabilirsiniz. Peynir bulamacı dışında hepsini kızartmayı ve soğutmayı unutmayın.

Hamurun güzelce katlanıp yuvarlanması için bezelerin arasına koyduğunuz yağ ile 15-30 dakika dinlendirmelisiniz.

Bu hafta sizlerle paylaşmak için sabırsızlandığım bir tarifim daha var arkadaşlar 🙂

Herkese kocaman sevgiler…

Hazırlanması kolay bir tarif için malzemeler (patates peyniri)

    1 yumurta 1 su bardağı Türk kahvesi sıvı yağ 1 tutam tuz 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı su 3 su bardağı un

içeri:

    3 adet haşlanmış patates 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tuz ve karabiber

arasında:

    3-4 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu) 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

yukarı:

    Eritilmiş tereyağı, 1 yumurta sarısı, susam ve çörek otu

Yapımı kolay bir börek tarifi (patatesli peynir) nasıl yapılır?

Hamuru için tüm malzemeleri yoğurun ve 10 dakika dinlendirin. Kalan hamuru 8 parçaya bölün. İlk bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Eritilmiş yağ karışımı ile cömertçe fırçalayın. Aynı büyüklükteki diğer bezeyi de açıp üzerine yerleştirin. 4 beze bezesinin ilk partisini bu şekilde açın, üst üste koyun ve yağlayın. Bezeyi üstüne süslemeyin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerini kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın. Yağlanmış beze hamurlarından ilk parçayı hafif unlanmış tezgaha alıp tepsi büyüklüğünde açın ve tepsiye dizin. Üzerine iç harcı sürün. İkinci seti açıp harçlayın. Kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak kapatın. Üzerine eritilmiş ve soğutulmuş tereyağı ve yumurta sarısını karıştırıp hamurların üzerine yayın. Susam ve çörek otu serpin. 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Ardından fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkan böreği oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın