Heidari – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Dün öğleden beri yoğun yılbaşı sofrası için hazırlanıyorum. Neredeyse tüm mezeleri bitirdim ve buzdolabında dinlenmeye bıraktım. Paçanga böreği açıldı, Yılbaşı Tavuğu hazırlıkları başladı. Gerçekten çok yoruldum ama değdi 🙂

Bir iki güne kadar bu akşam yaptığım tüm tarifleri ve Yılbaşı Tavuk tarifimi sizlerle paylaşıyor olacağım.

2010’un son tarifi ve 2011’in ilk tarifinin Heidari olmasının sebebi en sevdiğim meze olması :). Aperatif olsun, kahvaltıda ekmeğin üzerine ya da öğle yemeği için yanıma aldığım sandviçin üzerine kullanmayı çok sevdiğim hafif, pratik ve lezzetli bir tarif.

Yeni yıl hepimize barış, mutluluk ve sağlık getirsin…

Tarifin video açıklaması:

Aşk…

Haydari tarifi malzemeleri

    1,5 su bardağı süzme yoğurt 50 gr beyaz peynir 1 diş sarımsak (isteğe göre artırılabilir) 1 tutam dereotu 1 tutam kuru nane (isteğe bağlı) tuz (tuzlu peynir kullanıyorsanız ilave etmenize gerek yok) 2 yemek kaşığı tuz yağ zeytin

Haydari tarifi nasıl yapılır?

Peyniri derin bir kaba alıp çatalla ezip karıştırıyoruz. Yoğurdu kaseye ekleyin ve tekrar karıştırın. Rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırmaya devam edin. (Vaktiniz yoksa blender kullanabilirsiniz.) Yoğurda 1 tutam ince kıyılmış dereotu ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın