Hellim Peynirli Menemen – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ramazan öncesi kısa bir Kıbrıs turu yaptım. Dönüşte yerini bulmak için iki paket hellim peyniri aldım. Light denilen az tuzlu hellim peynirine İstanbul’da rastlamadığım için şaşırdım. Her neyse, bir kez tattım, çok sevdim. Aslında aşırı tuzlu değil ve lezzeti çok iyiydi.

Akşam kahvaltısında veya sahurda yapabileceğiniz (daha az tuzlu olduğu için) bu tarifi paylaşmak istedim. Daha önce menemen nasıl yapılır videosu da paylaşmıştım. Kaçıranlar buradan izleyebilir. Ve YouTube kanalıma abone olmayı unutmayın.

Biraz tuz eklenmiş farklı peynir türleri ile harika gider. hatırlamak.

Aşk…

Hellim peyniri tarifi malzemeleri

    4 yumurta 2 orta boy domates 3 adet dolmalık biber 2-3 dilim light hellim peyniri 2 yk zeytinyağı tuz karabiber kırmızı pul biber

Hellim peynirli menemen tarifi nasıl yapılır?

Hellim peynirini kalın dilimler halinde kesin ve ızgarada veya tereyağında kızartın. İşlenmiş peyniri ince ince doğrayın. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. (Dilerseniz çekirdeklerini ve suyunu çıkarabilirsiniz ama ben suyunun asitliğini beğendim) Biberleri ince ince doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp üzerine biraz pul biber ekleyip kavurun, domatesleri ilave edip 2-3 dakika soteleyin. Yumurtaları ayrı bir kaseye kırın, çatalla çırpın, ardından tavaya ekleyin ve hızlıca karıştırın. Tuz, karabiber ve baharatlarla çeşnilendirin, küp doğranmış hellim peyniri ekleyin ve orta ateşte arzu edilen kıvama gelinceye kadar pişirin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın