Harika bir salata, diyet yapanlar abartmadan sossuz ve peynirsiz yiyebilir. Böylece et yemeyi sevmeyenler protein ihtiyacını bu şekilde karşılayabilirler.Biraz da hellim peynirinden bahsedelim. Hellim peynirinin temel özelliklerinden biri kızartılıp yenildiğinde damakta nefis bir tat oluşturmasıdır.
Hellim, Kıbrıs mutfağında et yemeklerinden kahvaltılıklara kadar pek çok yerde kullanılmaktadır. Örneğin küçük küpler halinde kesildikten sonra ızgara yapılır. Köfteleri rendeleyin ve içine koyun. Hellim peynirli köfte, Kıbrıs mutfağının tipik bir yemeğidir. Ayrıca dilimlendikten sonra lavaşa konulan hellim peyniri fırında pişirilerek börek gibi tüketilmektedir.
İçerik Tablosu
Hellim peynirli salata tarifi malzemeleri
- 1 küçük marul 2 orta boy domates 1 küçük kutu soya filizi 1 paket hellim peyniri 1/2 su bardağı zeytinyağı ½ kutu mısır, kekik, ceviz veya isteğe göre ceviz
Sosu hazırlamak için:
- Limon suyu 1 su bardağı sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı mayonez Tuz
Hellim peynirli salata tarifi nasıl yapılır?
Marul, domates ve diğer tüm salata malzemelerini yıkayıp doğrayın. Hellim peyniri hariç tüm malzemeleri karıştırın. Hellim peyniri dilimlenerek ızgarada veya ızgarada pişirilir. Yeşillik karışımını servis edeceğiniz salata tabağına aktarın ve sosu yapmak için zeytinyağı, limon suyu, sirke, mayonez ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün. Kızaran hellim peynirini salatanın üzerine yayın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]