Hellimli Sandviç ve Izgara Sebzeler – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Günaydın sevgili arkadaşlar,

Sizler için çocukluğumdan beri severek yaptığım ve her fırsatta yediğim bir hellimli sandviç tarifim var.

Hellim peyniri sevenler bilirler ki, sert ve tuzlu peynir ızgara yapıldığında bambaşka bir lezzete dönüşür. Hellim peynirli salatalara peynir kavrulduktan sonra ılıtılarak eklenir. Salatasız kavrulmuş sebzelerle lezzetli bir öğüne dönüşen bu sandviç bu kez kahvaltı ve öğle yemeklerinde favorim.

Tatlı biber ve kapya söz konusu olduğunda bu basit tarifin nasıl bir ziyafete dönüştüğüne şaşırabilirsiniz 🙂 Hellim peyniri pişirirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ızgaranın yapışmayacak kadar sıcak olmasıdır. Izgara yeterince sıcak değilse, peynir herhangi bir ızgara izi bırakmadan yumuşamaya ve yayılmaya başlayacaktır. Bu olduğunda, tercüme etmekte zorlanacaksınız.

Aşk…

Izgara hellim peyniri ve sebzeli sandviç tarifi için malzemeler

    4 dilim (az tuzlu) hellim peyniri 1 orta boy patlıcan 1 orta boy kabak 1 kırmızı biber 4-5 roka yaprağı 2 dolmalık biber 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Taze kekik

Sebzeli ızgara hellim peynirli sandviç nasıl yapılır, tarifi?

Kabak ve patlıcanı yıkayıp yanlamasına kesin. Kapya biberin çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına ikiye bölün. Ekmek kızartma makinenizi en yüksek sıcaklığa önceden ısıtın. Izgara ısınırken sebzeleri derin bir kaba alın ve zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Sebzeleri kızgın ızgarada pişirin ve tabağa alın. Hellim peyniri ızgarada iki tarafı ve arkası aynı şekilde pişirilir. Sandviç ekmeğini iki parçaya kesin ve servis tabaklarına aktarın. Su teresi, ızgara sebzeler ve iki dilim ızgara hellim peyniri ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın