medyauzmani.com

Helva Aromalı Tahinli Kurabiye – Tatlılarım

Helva tadıyla ağızda eriyen tahinli nefis bir kek.

Tahin, yağ ve şekeri bir karıştırma kabına alın ve bir çırpma teli ile 1-2 dakika çırpın.

Daha sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Un miktarını artırırsanız kek hamuru sert olur, çok az olursa pişerken düşer, bu yüzden düzgün bir şekilde eklememiz önemlidir.

Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince unu ekleyelim. Genellikle 2,5 bardak yeterlidir.

Hamur toplandıktan sonra içine iri kıyılmış tuzsuz bademleri ekleyelim. Badem yerine ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.

Hamurdan küçük fındık parçaları alıp elimizle saralım.

Kek hamurunu zaman zaman yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kurabiye hamurunu yapmadan önce fırınımızın ısısını ayarlayalım ki fırınımız yeterince sıcak olsun.

175 °C önceden ısıtılmış fırından 5-10 dakika sonra sırayla pişirelim.

Kek çok sıcak olduğunda dokunulduğunda dağılıyor. Fıstık olduğunu biraz çatlayınca anlayabilirsiniz, tamamen soğuyunca servis etmenizi öneririm. 1 gün dinlendirdikten sonra tadı çok güzel, deneyenlere bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın