Helva Kurabiye Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ağızda dağılan nefis bir kurabiye yapıyoruz.

Tavaya 2 yemek kaşığı unu ekleyin ve kısık ateşte unun rengi dönene kadar karıştırarak kavurun.

Ocağı açıp yaktığımızda un kokar.

15 dakika sonunda pudra rengi dönmeye ve 5 dakika yanmaya başlayacaktır.

Unu bir kaba alıp soğumaya bırakın ve süzgeçten geçirin.

İyice dengelenmiş unun içine yumurta, sıvı yağ, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.

Kabartma tozu, vanilya ve unu koyup kulak gibi bir hamur yapıyoruz.

Hamurdan fındık parçaları kesip çıkarıyoruz.

Bir kurabiye ve bir şişe kapağı üzerinde baskı yapıyoruz

Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.

Bir delik açmak için kurabiyenin ortasına küçük parmağınızla bastırın.

Önceden 180 ° C’ye ısıtılmış fırına koyduk.

Kekleri soğumaya bırakın

Çikolatayı benmari usulü eritin ve kekin ortasına bir çay kaşığı ile koyun ve fındığı koyun.

Çikolata katılaşınca bir tabağa alıp servis ediyoruz.

Helva aromalı helva kurabiyeleri hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın