Helva tarifi bayat ekmek


Bayat ekmekli helva malzemeleri

  • 1.5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı bayat ekmek
  • 1.5 çay kaşığı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı toz şeker

Bayat ekmek tarifi ile helva nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Ekmek kırıntıları farklı bir lezzet katıyor ve gevrekleşiyor.
  2. Öncelikle sıvı yağ ve tereyağını eritelim.
  3. Ufak ufak dilimlediğimiz ekmeği alıp karıştırarak kızartalım.
  4. Soğuk suya şeker ilave edelim, eritelim, kavrulmuş unun içine dökelim, hızlıca karıştıralım, şerbeti çeken helvayı sıcak servis tabağına alıp şekil verelim.

Resimli bayat ekmekli helva tarifi

  • (ekmek ile)
  • sırasında
  • tatlı tarifi
  • Helva
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Yemek tarifi
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

görgü kuralları tatlılar

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın