medyauzmani.com

Her zevke uygun, günlerce taze kalabilen kuru tuzlu kek tarifi



Tuzlu kurabiyeler sadece Türk mutfağında değil dünyanın birçok yerinde en popüler atıştırmalıklardan biridir. Çayın veya kahvenin yanına çok yakışan tuzlu ve susamlı kurabiyeler raf ömrü uzun olduğu için tercih edilir.

Sizlere sunacağımız tarifte uzun süre eskitmiyor ve çok lezzetli! Ayrıca açlığınızı bastırmak için harika bir alternatiftir. Soğuyan kurabiyeleri fırından çıktıktan sonra bir cam kavanoza koyun ve bir hafta afiyetle tüketin.

Afiyet olsun!

Dersler

  • 1/2 su bardağı tereyağı (125 gr)
  • 1/2 çay kaşığı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı sirke
  • bir tutam tuz
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 su bardağı beyaz un

en iyi malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • çörek otu / susam

yapılışı

Öncelikle un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Bitmiş hamuru yağlı pişirme kağıdı arasına alıp merdane yardımıyla 1/2 cm kalınlığında açıyoruz. Daha sonra bir çay bardağının ağzıyla veya hazır kalıplar kullanarak dilediğiniz gibi dilimleyin.

Hazırladığınız parçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dilediğiniz gibi dizin ve üzerlerine önce yumurta sarısı sürün, ardından çörek otu veya susam serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.

Yorum yapın