Sarımsaklı ekmek tarifi malzemeleri
- 1 baget (normal ekmekte olabilir)
- 80 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 2 baş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 150 gram çedar peyniri
- tuz
- karabiber
- acı biber
Sarımsaklı ekmek tarifi nasıl hazırlanır?
- Öncelikle sarımsağın ucunu keselim. Dişlerin görünmesine izin ver.
- Alüminyum folyonun üzerine yağlı kağıt serip üzerine sarımsağı koyalım.
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin.
- Sarımsakların görünmemesi için folyo ile kaplayalım ve önceden 200 dereceye ısıttığımız fırınımızda bir saat kadar pişirelim.
- Piştikten sonra 10 dakika soğumaya bırakın.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biberi bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.
- Daha sonra haşladığımız sarımsağı kabuğundan çıkarıp çatal yardımıyla güzelce eziyoruz ve karışımımıza ekleyip karıştırıyoruz.
- Ekmeğimizi ortadan ikiye kesip karışımımızı ekmeğin her yerine yayalım.
- Ardından kaşar peynirini rendeleyin ve üzerine serpin.
- Son olarak tekrar fırında kızarana kadar (10-15 dakika) pişirelim.
- servise hazır Herkesin tadını çıkarın.