Merhaba sevgili arkadaşım,
Sıcak havalarda insanlar serinlemek için sürekli farklı içecekler arıyor. Kahvaltı ile başlayan içecek bölümünde ise çay, kahve, soda ve meyve suyu yer alıyor.
Hibiskus çiçeği ve nar kesinlikle aynı şey değildir. Ancak biz daha çok bu isimle tanınırız. Aktara gittiğinizde hangi ismi söylerseniz söyleyin aynı kurumuş yaprakları alırsınız. Bu bitkinin birçok faydası var ama kahvaltıdan sonra şişkinliğin hangi yönlerinin bizim için önemli olduğunu hep birlikte test edip göreceğiz 🙂
Bu otu şerbet yapmanın yanı sıra tıpkı yeşil çay gibi biraz sıcak su ile demleyerek de kullanabilirsiniz. Kaynarken içine limon dilimleri ekledim, bu da ekşi tadını ortaya çıkardı.
Şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz ama bence 1 su bardağı toz şeker de tam oluyor.
Ayakları üşüyor, özellikle buzla.
Aşk…
İçerik Tablosu
malzemeler ebegümeci şerbeti
- 5 yemek kaşığı ebegümeci (kuru nar çiçeği) 1 yemek kaşığı kuru gül (gül goncası çayı yapmak için kullanılır) 3 çubuk tarçın 6 adet kuru karanfil 1 yemek kaşığı kakule (isteğe bağlı) 1 su bardağı toz şeker 1 limon 2 litre su
Hibiskus şerbeti tarifi nasıl yapılır?
Ebegümeci, kuru gül, tarçın, karanfil ve kakuleyi tencereye alın. Üzerine şekeri ve suyu ekleyip ocağı açın ve şeker eriyene kadar karıştırın. Su kaynamaya başlayınca limon dilimlerini kabuklarıyla birlikte yıkayıp ekleyin ve 15 dakika kaynatın. Ocağı kapatın ve şerbeti malzemelerle birlikte soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen şerbeti buzdolabına alın. Soğutulmuş şurubu buzla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]