Hibiskus zeytinyağı yemek

Hibiskus zeytinyağı tarifi için malzemeler

  • 1 kilo hibiskus
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • onlar 1 kg
  • 1 su bardağı pirinç/bulgur
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kara biber

Hibiskus zeytinyağı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce ebegümeci otunu yarım su bardağı suda haşlayın. Haşlandıktan sonra başka bir kaba alınır. Aldığımız ebegümeci suyunu sıkın ve doğrayın.
  2. Bu sırada küp küp doğranmış soğan ve domatesleri tavaya alıp bir su bardağı sıvı yağ ile salça, tuz ve kırmızı biber eşliğinde kızartın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurma işlemine devam edin.
  3. Hibiskus su ve yağ ile kaynarken közlenmiş soğanı ve salçayı veya bulguru karışıma ekleyin. Yaklaşık 25 dakika piştikten sonra bir kaseye alınır ve servis edilir.
  4. Dileyen yoğurt (tercihen sarımsaklı) ilave edebilir.

Not: İsteğe göre kıyma ile de yapılabilir. Bu durumda 500 gram kıyma soğanla kavrulur. Daha sonra aynı işlemler devam eder. Afiyet olsun artık 🙂.

Hibiskus zeytinyağı tarifi

  • tatlı tarifi
  • roselle
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • zeytinyağı ile

sonraki haber:

elmalı kurabiye

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın