Hidiv Çorbası Tarifi – En Sevdiğim Yemekler

Hidiv Çorbası Tarifi, Hidiv Çorbası Nasıl Yapılır?

Osmanlı Saray mutfağının nadide çorbalarından biri olan Hidiv çorbasını yapıyoruz.

Yaprakları yıkar, soyar ve öğütürüz

Bitkisel yağı bir tavaya alıp doğranmış sebzeleri koyup suyu bitene kadar kızartıyoruz.

6 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın, 10 dakika kaynatın.

Meyankökü için küçük bir tavaya yağı alıp unu ekleyip kavuruyoruz, suyu çorbaya alıp unun erimesini sağlıyoruz, beş dakika kaynatıyoruz.

Sosu için süt ve yumurtayı güzelce karıştırıyoruz, çorbanın suyunu alıyoruz ve kısmının ılık olmasına dikkat ediyoruz.

Çorbaya tuz ve baharatları ekleyip beş dakika kaynatıyoruz.

Sosu ocaktan alın ve pürüzsüz olana kadar bir el blenderi ile karıştırın.

Dereotunu güzelce serpip çorbanın içine veya servisin üzerine koyabilirsiniz.

Hidiv çorbası hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın