Eşimin en sevdiği yiyecekler hindi gerdanı ve pilavdır. Biliyorsun çok yakın değilim ama bir çift seviyorsa arada bir fedakarlık yapmak zorundasın.
Haşlanmış et kokusunu hiç sevmem hatta kaynarken mutfaktan bile kaçınırım ama pratik bir şekilde bu kokuyu azaltmayı başardım.
Tavuk veya hindi haşlarken kaynayan suya 1 adet kuru soğan, 1 adet defne yaprağı ve bir dilim limon kabuğu rendesi ekliyorum. Bu, pişirmeyi daha eğlenceli ve lezzetli hale getirir.
Bu et suyu ve tereyağı sayesinde Büryan pilavı çok ama çok lezzetli oluyor. Hindi gerdan ete göre daha ekonomiktir. Bu nedenle, aynı zamanda çok ekonomiktir.
Son olarak hindi gerdanı ne kadar iyi haşlanırsa o kadar kolay yırtılır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Hindi puriyan tarifi için malzemeler
Kaynatmak:
- 750 gram hindi gerdanı 1 adet kuru soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet limon dilimi
Pirinci hazırlamak için:
- 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 1 orta boy soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz Bitkisel yağ
Hindi püresi tarifi nasıl yapılır?
Hindinin boynunu yıkayın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyin. 1 adet soyulmuş soğan, defne yaprağı ve limon dilimini ekleyip 1 saat kaynatın. Haşlanan etin içine çatal batırın kolay batıyorsa pişmiştir. Haşlanmış eti ince ince doğrayın, bir kaseye koyun, biraz tuzlayın. Et suyunu sıcak tutmak için kısık ateşte kaynamaya bırakın. Pilav için pirinci ılık tuzlu suda 15 dakika bekletin. Süzün, tekrar durulayın ve kurumaya bırakın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ve tereyağ karışımı ile 2 dakika kavurun. Pirinci ekleyip beyazlaşana kadar kavurun. Kızarmış pirinci fırın tepsisine koyun. Üzerine 3 su bardağı sıcak et suyu ekleyin. Kıyılmış eti pirincin üzerine yayın. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]