Hindi etli makarna tarifi için gereken malzemelere ve tarifin yapılışına hep beraber bakalım. Şimdiden afiyet olsun.
Daha fazla denenmiş hindi yemeği tarifi burada: Hindi Etli Tarifler
Malzemeler
- 500 gram kemiksiz hindi eti
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet havuç
- 300 gram brokoli
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 4 yemek kaşığı soya sosu
- 1 paket makarna
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Hindi Etli Makarna Tarifi
- Makarnayı üzerindeki talimatlara göre pişirin.
- Haşlama suyundan 1 su bardağı ayırın ve makarnayı süzün.
- Makarnaya tereyağını ekleyin ve etleri hazırlamaya başlayın.
- Hindi etini küçük küçük kuşbaşı doğrayın.
- Havuçların kabuklarını sıyırın ve halka halka doğrayın.
- Brokoliyi yıkayın ve küçük küçük dallarına ayırın.
- Eti pişireceğiniz tencereye zeytinyağını alın ve etleri kavurmaya başlayın.
- Hindi etlerinin rengi dönüp, sularını salıp tekrar çektirene dek kavurmaya devam edin.
- Etler suyunu çektiğinde havuç ve brokoliyi etlere ilave edin.
- Sebzeleri hafif diri kalana dek etlerle birlikte kavurun.
- Ardından tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyin.
- Daha sonra soya sosunu da ilave edin.
- Ayırdığınız makarnanın haşlama suyunu tencereye ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve hindi etleri tamamen yumuşayana dek pişirin.
- Son olarak makarna ile sebzeli hindi etlerini birleştirip karıştırın.
- Tuz ve karabiber miktarını damak zevkinize göre artırın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]