10 dakika. Hazırlanma zamanı
Hindi eti favorilerimden biridir. Aslında önceliğim her zaman balık eti olmuştur. Ama balık yiyemediğimizde diğer etlere göre faydaları olan hindiyi tercih ederim. Ancak ülkemizde hindi eti fazla tüketilmemektedir. Bence tadında bir önyargı var. tadından şüphe edenler; Bu kızarmış hindi tarifi tüm şüphelerinizi ortadan kaldıracak. Öyleyse başlayalım. Yorumlarınızı bekliyorum.
İçerik Tablosu
Dersler
- 750 gr hindi göğsü
- 1 soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 tatlı biber
- 8-10 kiraz domates
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz
- karabiber
- kırmızı biber (isteğe bağlı)
sote hindi tarifi
1. İlk önce hindi etini küp şeklinde kesin.
2. Ardından zeytinyağını tavaya alıp ısıtıyoruz.
3. Ardından kuşbaşı doğranmış hindi etini tavaya alıp ara sıra karıştırarak iyice karıştırın.
4. Soğanları ortadan ikiye kesin. Sarımsakları ince ince doğrayın ve soğanlarla karıştırın.
5. Dolmalık biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp irice doğrayın ve tavaya ekleyin.
6. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin ve tavadaki diğer malzemelere ekleyin.
7. Tüm malzemeleri soğan ve biberler soluncaya kadar etle birlikte kızartın.
8. Diğer yandan domates salçasını bir kaseye alın. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyip iyice karıştırın.
9. Eritilmiş domates salçasını yemeğin üzerine dökün.
10. Son olarak baharatları ekleyin.
11. Orta ateşte 20 dakika pişirin.
12. Sebzeler yumuşayıp hindi koyulaşınca ocağı kapatın. Arzuya göre pilav veya makarna ile servis edilir.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]