Hindi Sote – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ramazanın ilk günü benim için çok stresli geçti çünkü blogum yoğun trafikten dolayı yaklaşık 7 saat kapalı kaldı. Tabii sürekli “neden ya da neden böyle oluyor” diyerek sinirlendim. Üzüntümün asıl sebebi, akşama hazırlamayı düşündüğünüz tariflerden mahrum kalmış olmanızdır.

Yarın için elimizden gelen tüm önlemleri aldık, inşallah aynı şeyi biz yaşamayız ve size de yaşatalım.

Dün akşam Ortaköy Anjelique’de düzenlenen B/S/H ev aletleri basın toplantısındaydım. Ayrılmadan önce eşime sahur için cheesecake yaptım, akşam da hindi soteledim.

Hindi tavada kızartma pratik ve lezzetli bir tariftir ancak bildiğiniz gibi hindi eti biraz serttir. Et istediğiniz yumuşaklığa ulaşmıyorsa tarifin yazdığından biraz daha sıcak su ekleyerek pişirmenizi öneririm. Aşk..

Sote Hindi Tarifi İçin Malzemeler

    400 gr hindi kuşbaşı jambon (ben but kullandım) 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı biber salçası 6-7 dal maydanoz 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı ½ su bardağı sıcak su Tuz, kırmızı biber ve karabiber

Kızarmış hindi tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın ve acılığını gidermek için biraz tuzla ovun. Yumuşak soğanı süzün ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Tereyağını tencereye alın ve eriyince etleri ekleyin ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Suyunu çeken ete soğanı ilave edip bir dakika soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun ardından suyu ve baharatları ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Pirinçle sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın